Забележителности
в района

НЕСЕБЪР

Несебър представлява запазени ценни паметници от всички епохи на неговото хилядолетно съществуване, които неизбежно пресъздават атмосфера на историческите книги или учебниците по история стари крепостни стени от Римската епоха и Средновековието обграждат туристите до днес, византийски и старобългарски църкви, старинни къщи от XVIII и XIX век.

Звук от гайда, мирис на смокини, малките калдъръмени улички, които ви отвеждат до Старата митрополия – най- централната църква в Несебър и най – голямата по размери. Дълга е над 25м. и широка 22. Подът й е покрит с мозайка, а над трите и кораба се извисяват колонади и арки.

Ако привлечени от морския бриз се насочите към края на полуострова, ще се изненадате от мистичните очертания на Базиликата. Датирана от 5 век.
И вървейки из витите улички погледа ни се спира на църквата Св. Йоан Кръстител.
Не мислете, че обикаляте в кръг – църквите в Несебър са 41 и са най – много на глава от населението в целия свят.

СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Плажът на Слънчев бряг е дълъг 8 км. и широк от 30 до 60 м. Винаги слънчевият залив е и с най – хубавия пясък на българското черноморие. Курортът е изцяло посветена на създаване на повече забавления за туристите, купонът е денонощен. Най – екстремното забавление e водният парк – action aqua park. Разбира се дискотеките и баровете са на всякъде, често се организират и електронни партита с международно известни диджеи.

ПОМОРИЕ

Полуостровът, на който е разположен града е вдаден 5 км. в морето. Препоръчваме ви да се разходите с яхта, лодка или корабче в морето а също и да посетите манастира Св. Георги Победоносец. В него може да видите запазен каменен релеф на Св. Георги. Други интересни забележителности в Поморие са свързани с пребиваването на Пейо Яворов в града. Има музейна експозиция посветена на поета, а също и негов паметник при яворови скали.
© 2016 Вила Бенейа. Всички права запазени